Over ons

Huysmans Kwekerijen BV is een familiebedrijf welke ontstaan is vanuit de veeteelt en via een aantal omwegen terecht gekomen in de boomkwekerij.

Huysmans Kwekerijen BV is een bedrijf waar beworteld stek opgekweekt wordt in de volle grond. Hiervan maken wij plantgoed, struiken en verschillende vormen, zoals bollen en piramiden. Naast de teelt van Buxus, wat onze specialisme is, kweken we een aantal andere gewassen waaronder Taxus.

De kwekerij is ruim 35ha groot, met 6 vaste medewerkers en een vaste groep parttime medewerkers voor de zaterdag en vakanties.
Dit alles in combinatie met een hoge mate van mechanisatie zorgt er voor dat we ons product, in een betrekkelijk korte tijd, naar de wens van de klant kunnen afleveren. Een belangrijk aandeel hierin heeft onze vol automatische snoei-, steek machine.

De in 2005 gerealiseerde nieuwbouw, van een bedrijfshal met kantoor, kantine en een ruime laadkuil, zorgt ervoor dat we onze werkzaamheden snel en op een prettige manier kunnen verrichten.

In 2009 is er een eerste locatie in Erica een bijgekocht en uitgebreid in 2012. Hier staat nu een kas van ruim 4 ha. De kassen worden gebruikt voor overwintering enerzijds en anderzijds voor de teelt van pot gekweekte buxus. Vanuit deze locatie worden bijna alle producten afgeleverd. Vanuit hier vertrekken ze naar verschillende veiling locaties van Flora Holland, maar ook rechtstreeks naar klanten.

In 2017 is er voor gekozen om de kassen in Erica te verkopen en alles naar Lemelerveld te halen om zo de kwaliteit nog beter onder controle te kunnen houden.

 

 
  • Adres

   Twentseweg 67
   8154HJ Lemelerveld

   Volg ons